miercuri, 20 aprilie 2011

Crema de tatarca si masline

Ingrediente:

  • 150 g tatarca

  • 150 g masline negre

  • 2 cepe

  • 1 catel de usturoi

  • 2 ardei grasi

  • 1 legatura patrunjel

  • sare

  • piper


Preparare:Speli bine tatarca, o pui intr-un vas inalt si o oparesti cu o cantitate de apa de 4 ori mai mare decat volumul ei.Acoperi vasul si lasi boabele sa se umfle si sa se inmoaie, pentru aproximativ 1 ora.Daca vrei ca boabele de tatarca sa se inmoaie mai repede, le poti fierbe timp de 30 de minute, la foc mic.Intre timp, cureti ceapa si ardeii si le toci foarte marunt.Tai maslinele in felioare, indepartandu-le samburii.Cand boabele de tatarca s-au inmuiat, le scurgi bine.Amesteci in blender tatarca, ceapa, maslinele, ardeii, usturoiul curatat, sare si piper dupa gust.Vei obtine o crema hranitoare, peste care presari patrunjel verde tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu