- 20 frunze de varza murata
- 15-20 nuci
- 1 ceapa mare
- 4 legaturi verdeturi de sezon
- 125 g unt
- 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare
- 1-2 lingurite pasta de rosii
- tarate
- 1 lingura pulbere din seminte de gogosari
- 1 lingura ulei
Preparare:Alegi frunze de varza murata subtiri, le scurgi de moare (in niciun caz nu le speli si nu le tii in apa) si le tai in bucati potrivite.Miezul de nuca il pui sa se usuce la caldura, pui o foaie de plastic si treci cu o sticla peste el, strivindu-l grosier.Apoi il amesteci cu ceapa taiata marunt, cu 1 legatura de verdeata taiata marunt, cu pulberile, cu untul frecat spuma si cu tarate cat cuprinde, pana obtii o pasta suficent de groasa.Cu aceasta pasta umpli sarmalele.Odata terminate sarmalutele, le asezi pe un platou pe care, in prealabil au fost puse cele trei legaturi de verdeata taiate marunt sau foi de salata verde.Le stropesti cu putin ulei peste care presari verdeturi tocate.Poti prepara sarmalute inlocuind nucile cu alune sau cu arahide, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac sau castane comestibile.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu