marți, 19 aprilie 2011

Aperitiv cu crap

Ingrediente:

  • 800 g crap

  • 100 g ciuperci

  • 100 ml smantana

  • 1 varf cutit de piper

  • 1 ceapa potrivita

  • sare

  • 1 lamaie

  • 2 linguri ulei


Pentru aluat:

  • 200 g faina

  • 100 g unt

  • 1 ou

  • 50 ml apa

  • 1 varf cutit de sare

  • ou pentru uns.


Preparare:Crapul il cureti, il speli si il dezosezi.Tai pestele in opt fileuri, le presari cu sare si zeama de lamaie.Lasi sa se odihneasca la rece timp de 15 minute.Framanti un aluat din faina, untul moale, un ou, apa , sare si lasi sa frigider 20 de minute.Incingi doua linguri de ulei intr-o tigaie, pui ceapa tocata julien, adaugi ciupercile taiate felii si lasi sa se caleasca 5 minute.Torni smantana, condimentezi cu sare si piper, mai fierbi 5 minute pana se ingroasa, dupa care dai la racit.Imparti amestecul de ciuperci pe lungimea fileurilor de crap.Iei aluatul din frigider si-l intinzi.Tai benzi cu latimea de 4 cm si infasori fiecare banda in jurul fileurilor de crap.Le asezi in tava unsa, le ungi cu ou batut si le coci in cuptorul preincalzit 20 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu