- 200 g ciocolata alba
- 50 ml frisca lichida
- 80 g unt
- 50 g migdale
- 1 lingura rom
- 100 g biscuiti
Pentru decor: 200 g fulgi de migdale
Pentru glazura:
- 50 g zahar pudra
- 2 albusuri
- 1 lingura zeama de lamaie
Preparare: Topesti ciocolata la bain marie, adaugi frisca si freci.Oparesti migdalele, le cojesti si le asezi pe un gratar, dupa care le tai marunt.Amesteci untul la temperatura camerei cu romul, migdalele si ciocolata cu frisca.Freci pana obtii o spuma fina.Faramitezi biscuitii si ii incorporezi in spuma.Formezi bile mai mari, le tavalesti prin fulgii de migdale si le lasi la frigider 2-3 ore.Le tai pe jumatate si apoi le pui in cosulete de hartie, cu partea taiata in sus.Bati albusurile cu zaharul si zeama de lamaie ca pentru bezea.Cu 3/4 din cantitate, ungi suprafata „cuiburilor".Lasi la rece cateva ore.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu