- 1 stomac bine curatat sau un mat mai gros
- 500 g carne fleica
- 2 limbi
- urechile
- 250 g slanina cu sorici
- 2 rinichi
- sare
- piper
- piper boabe
- 2-3 frunze de dafin
- 1 lingurita de paprika
- 1 pahar cu vin
Preparare:Tai toate ingredientele (mai putin fleica) fasii, cat mai subtiri si lungi, apoi le freci cu sare, piper macinat si paprika, intr-un castron.Pui la fiert in apa rece doar cat sa acopere carnurile, cu boabe de piper si o foaie de dafin.Lasi vreun sfert de ora, apoi pui si fleica si mai lasi.Cand s-au fiert toate, scoti carnurile, tai si fleica fasii, in lung, apoi lasi putin la racit.Umpli matul (stomacul) cu toate ingredientele, dar cat mai in lung si nu foarte indesat.Umpli cu zeama, legi bine matul si il pui la fiert in apa cu boabe de piper, foaie de dafin si un pahar cu vin.Lasi doar o jumatate de ora, avand grija sa-l intepi usor din cand in cand.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu