miercuri, 20 aprilie 2011

Iahnie delicioasa de post

Ingrediente:

  • 1 kg fasole uscata

  • 4 morcovi

  • 2 radacini de pastarnac

  • 2 radacini de patrunjel

  • 1 telina

  • 4 cepe

  • bulion

  • piper

  • vegeta

  • 4 foi de dafin

  • 1 capatana mare de usturoi

  • 1 legatura de patrunjel

  • 1 legatura de marar

  • 1 legatura de telina.


Preparare:Iei fasolea, o speli si o pui la inmuiat de seara pana a doua zi.Apoi arunci apa in care a stat si pui fasolea la fiert.Cand s-a inverzit apa, o arunci si repeti operatiunea de 2 ori, de fiecare data punand apa fierbinte.Apoi lasi sa fiarba fasolea impreuna cu morcovii taiati cubulete, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel, 6 cepe, sare, vegeta si foile de dafin.Dupa ce a fiert fasolea, o pasezi in blender, pana devine o pasta omogena.Intr-un vas emailat, pui 100 ml ulei, il lasi putin sa se infierbante, apoi adaugi usturoiul pisat, amesteci cu o lingura de lemn si adaugi 2-3 linguri  de apa.Apoi adaugi pasta de fasole, lasi sa dea cateva clocote.Iei de pe foc si adaugi verdeata tocata marunt si piperul dupa gust.Intr-o craticioara, pui 3-4 linguri de ulei in care calesti cele 4 cepe ramase, 1 lingurita zahar, 10 linguri bulion, 2 foi de dafin, piper si condiment vegetal.Iei un platou, pui pasta de fasole, o modelezi dupa forma platoului, iar in centru faci cu lingura o adancitura pentru a nu cadea sosul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu