duminică, 17 aprilie 2011

Ciorba de cartofi cu bacon

Ingrediente:

  • 6 cartofi

  • 2 cepe

  • 2 morcovi

  • 200 g bacon

  • patrunjel

  • 1/2 lingurita chimen

  • 350 g smantana

  • 1 lingura concentrat de legume

  • sare

  • 2-3 linguri ulei


Preparare: Tai cuburi baconul si il pui in oala la calit.Adaugi ceapa tocata si morcovul taiat rondele sau cuburi.Completezi cu 2 litri de apa, , un praf de sare, adaugi cartofii si lasi totul sa fiarba.Cand cartofii s-au fiert, adaugi chimenul, verdeata si 1 lingura de concentrat de legume.Mai tii pe foc circa 5 minute.Stingi focul si il lasi sa se racoreasca timp de 20 de minute, intr-un castron, amesteci usor smantana cu zeama de la ciorba racorita inainte.Torni amestecul in oala si servesti ciorba fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu