miercuri, 20 aprilie 2011

Nuga glace

Ingrediente:

  • 500 g zahar

  • 100 ml apa

  • 200 g migdale nesarate

  • 3 oua

  • 500 g frisca

  • 1 compot fructe (ananas, mango, papaya)

  • 100 g nuca de cocos


Preparare:Pui la topit intr-o cratita 250 g de zahar cu 100 ml apa pentru a forma un caramel, adaugi apoi migdalele prajite, amesteci cateva secunde si rastorni amestecul de praline pe o foaie de copt, o lasi la rece timp de 1/2 ora si apoi rupi amestecul in bucati.Mai formezi un caramel din restul de zahar, iar cand e gata, il pui in vasul pentru mixer, adaugi 3 galbenusuri si amesteci la viteza medie timp de 5 minute.Torni peste caramel frisca batuta.Separat, bati 3 albusuri cu putin zahar.Pui albusurile peste crema de frisca, apoi fructele scurse bine, nuca de cocos si pralinele bucatele, amestecand de jos in sus.Dai totul la rece timp de 5-6 ore.Poti amesteca fructele si migdalele in compozitie sau le folosesti doar la decor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu