- 2 kg pulpa de porc cu putina grasime
- o capatana de usturoi
- sare
- piper
- boia iute
- intestin de porc
Preparare:Se toaca carnea de porc, se pune intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, usturoiul pisat si boia.Secretul unei compozitii bine legate este ca aceasta sa fie framantatat 30 de minute.Dupa ce ati obtinut compozitia o acoperiti si o lasati la rece.Se pregateste masina de facut carnati punand in capat tulumba speciala de umplut.Se iau intestinele de porc, curatate si spalate in prealabil si se ruleaza pe tulumba pana la capat.Se scoate compozitia de carne, se verifica daca este sufiecient de condimentata si sarata.Daca mai este nevoie se mai adauga sare si piper.Se face un nod la capat si se introduce compozitia de carne.Se invarte usor masina astfel incat sa fie umpluti uniform.In timp ce se umple carnatul, se ruleaza sub forma de melc pentru a fi mai usor de manevrat.Dupa ce s-au umplut se leaga la capete si se lasa cateva ore atarnati la aer rece.Se pot consuma atat proaspeti, cat si afumati sau uscati.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu