miercuri, 20 aprilie 2011

Tort cu crema dietetica

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 galbenusuri

  • 3 linguri fructoza

  • 150 g unt

  • 2 linguri faina integrala

  • 2 linguri tarate

  • 3 linguri cacao

  • 100 ml lapte caldut

  • 1 plic praf de copt

  • esenta de rom


Pentru crema:

  • 200 ml smantana

  • 450 g iaurt degresat

  • 2 plicuri gelatina granule

  • 1 esenta de rom

  • 5 linguri fructoza


Preparare:Pentru blat, bati galbenusurile cu fructoza si cu untul moale.Adaugi cacaua, esenta de rom, lapte si faina amestecata in prealabil cu praful de copt, taratele.Torni totul in forma de copt, tapetata cu hartie si o lasi in cuptorul incins, cam 30 de minute.Scoti apoi blatul si-l lasi la racit.Bati smantana cu fructoza, adaugi iaurtul si esenta de rom.Lasi gelatina la inmuiat in putina apa rece, apoi o dizolvi pe baie de aburi.Cand e gata, o adaugi in crema si omogenizezi bine.Tai blatul in doua.Asezi baza pe platou cu inelul special pentru montat sau cu un inel confectionat din carton.Insiropezi baza cu un sirop format din apa calduta, fructoza si esenta de rom.Torni jumatate din crema si o dai la rece timp de 2 ore, sa se intareasca.Scoti apoi crema din frigider, asezi deasupra celalat blat insiropat si restul de crema si dai din nou la rece, pana se intareste.Decorezi tortul cu fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu