duminică, 17 aprilie 2011

Ciorba de potroace

Ingrediente:

  • maruntaiele, aripile, ficatul si o parte din spinarea unei pasari

  • 2-3 oase de vaca

  • 1 morcov

  • 1/2 radacina de patrunjel

  • 1/2 pastarnac

  • 1/2 telina

  • 2 linguri orez

  • 1 l zeama de varza

  • leustean

  • sare

  • 1/2 l apa.


Preparare:Speli bine oasele de vaca si le asezi intr-o oala cu apa pe foc.Le lasi sa fiarba timp de 1- 1 1/2 ora, dupa care strecori supa.Speli bine bucatile de carne si le introduci in zeama in care au fiert oasele de vaca si sarezi usor.Inlaturi spuma de cateva ori, pana cand nu se mai formeaza si adaugi zarzavatul curatat, spalat si taiat fin.Lasi sa fiarba totul la foc potrivit, in oala acoperita.Cand carnea este aproape fiarta, pui zeama de varza fiarta separat si adaugata dupa ce ai luat spuma.Cand clocoteste ciorba, adaugi orezul fiert si clatit in apa rece, iar  dupa 1- 2 clocote, iei oala de pe foc.Potrivesti gustul de sare si de acru, iar deasupra presari verdeata tocata fin (leustean).Daca ai si ficatul de la pasare, il adaugi in ciorba, doar cand aceasta este aproape gata, deoarece ficatul fierbe foarte repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu