miercuri, 20 aprilie 2011

Tocanita de cartofi

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi

  • 2 cepe

  • 4 rosii

  • suc de rosii sau pasta de tomate

  • 2 ardei grasi sau capia

  • 1 morcov

  • putina telina

  • marar si patrunjel verde

  • sare

  • piper

  • cimbru

  • busuioc

  • 1 frunza de dafin


Preparare:Cureti ceapa, o speli, o tai marunt sau pestisori si o inabusi in putin ulei si apa fiarta pana devine sticloasa.Adaugi morcovul, telina si ardeiul taiate cubulete.Torni apa fierbinte si o lasi sa fiarba.Cand sunt aproape fierte, adaugi cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.Cand sunt aproape fierti cartofii, adaugi rosiile taiate marunt, putin suc de rosii sau pasta de tomate.Potrivesti gustul de sare si de condimente.Cand a scazut suficient si sunt fierte legumele, adaugi verdeata tocata marunt si opresti focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu