duminică, 17 aprilie 2011

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne tocata porc sau amestec (porc si vita)

  • 1 ceapa

  • 2 ardei mai mici

  • 2 morcovi potriviti

  • 2-3 rosii

  • 1 mana de orez

  • 3-4 cartofi potriviti

  • bulion

  • 1 ou

  • 1 legatura patrunjel

  • boia

  • 2 foi de dafin

  • piper boabe

  • ienibahar macinat

  • marar

  • cateva frunze de telina

  • leustean

  • sare

  • 1 lingurita concentrat de legume


Preparare:Cureti ceapa, morcovul si le tai cubulete impreuna cu ardeiul.Intr-o oala mare, le calesti in ulei la care adaugi 1 lingurita concentrat de legume.Calesti legumele bine, apoi adaugi bulionul (in functie de dorinta, mai acrisoara sau mai putin acrisoara) si apa si continui fierberea.Intre timp, cureti cartofii, ii tai cubulete si ii lasi deoparte intr-un vas cu apa.Amesteci carnea cu orezul, oul, boiaua, piperul, putin concentrat de legume si cu patrunjelul tocat.Formezi perisoare pe care le asezi pe un tocator de lemn presarat cu putina faina.Lasi perisoarele deoparte si mai adaugi in compozitia care fierbe 1 legatura de patrunjel (pe care la sfarsit o inlaturi), foile de dafin, cateva boabe de piper si rosiile decojite si taiate in cubulete.Mai lasi timp de 10 minute sa fiarba, apoi adaugi cartofii si perisoarele si incetinesti focul.Supraveghezi ciorba, amestecand din cand in cand (pentru ca perisoarele sa nu se imprastie), iar la sfarsit, adaugi verdeata tocata si putin ienibahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu