- 1/2 kg carne de porc sau de manzat
- 1 pahar de orez
- 2-3 cepe
- 200 g slanina
- 1 pahar smantana
- 1 lingurita bulion
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
Preparare: Tai carnea ca pentru snitele vieneze, o bati bine si o sarezi pe o parte si pe alta.Apoi fiecare bucata o umpli cu 1 lingurita de orez, ceapa cruda tocata marunt, marar si patrunjel verde tocate marunt si cateva bucati mici de slanina afumata.Dupa ce ai umplut fiecare snitel cu aceasta compozitie, rasucesti carnea ca la foile de vita, fara sa infunzi capetele.Pentru a nu se desface sarmalele, poti sa legi capetele cu ata.Pui sarmalele in cratita cu putina untura sau cu ulei incins, le rumenesti pe ambele parti si dupa aceea torni 1 pahar cu apa si le fierbi inabusit.Cand carnea este patrunsa (fiarta), pui putina smantana cu 1 lingurita de faina, sare si cu 1 lingura de bulion.Lasi sa mai dea cateva clocote si servesti sarmalele calde.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu