miercuri, 20 aprilie 2011

Peste prajit cu mamaliga

Ingrediente:

Pentru mamaliga:

  • 150 g malai, de preferinta grisat

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingura ulei

  • 2 cani apa


Pentru peste:

  • 8 pesti (caras, crap, pastrav) potrivit de mari

  • sare

  • 1 ceasca malai

  • 400 ml ulei pentru prajit

  • 2 capatani usturoi


Preparare: Cureti pestele, il speli si il usuci folosind un servet, il sarezi si il lasi la rece pentru 1/2 ora.Il treci prin malai grisat si apoi il prajesti in ulei incins, la foc mediu, intorcandu-l pe ambele parti.II scoti pe servetele abnorbante.Intre timp, pregatesti in tuci o mamaliguta potrivit de moale, pe care o rastorni din ceaun pe un platou, dupa ce a fiert cel putin 20 de minute.Infigi in margine pestii crocanti, cu codita in sus, iar in mijloc faci o gropita in care pui mujdeiul preparat din usturoiul zdrobit, frecat cu ulei si sare si diluat cu apa minerala sau cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu