Pentru mamaliga:
- 150 g malai, de preferinta grisat
- 1 lingurita sare
- 1 lingura ulei
- 2 cani apa
Pentru peste:
- 8 pesti (caras, crap, pastrav) potrivit de mari
- sare
- 1 ceasca malai
- 400 ml ulei pentru prajit
- 2 capatani usturoi
Preparare: Cureti pestele, il speli si il usuci folosind un servet, il sarezi si il lasi la rece pentru 1/2 ora.Il treci prin malai grisat si apoi il prajesti in ulei incins, la foc mediu, intorcandu-l pe ambele parti.II scoti pe servetele abnorbante.Intre timp, pregatesti in tuci o mamaliguta potrivit de moale, pe care o rastorni din ceaun pe un platou, dupa ce a fiert cel putin 20 de minute.Infigi in margine pestii crocanti, cu codita in sus, iar in mijloc faci o gropita in care pui mujdeiul preparat din usturoiul zdrobit, frecat cu ulei si sare si diluat cu apa minerala sau cu apa calduta.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu