miercuri, 20 aprilie 2011

Briose cu cacao

Ingrediente:

  • 250 g faina

  • 150 g zahar

  • 1 plic praf de copt

  • 1 lingurita sare

  • 200 ml lapte

  • 1 lingura cacao

  • 1 ou

  • 100 g unt

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • coaja rasa de la o portocala


Pentru decor:

  • 120 g migdale crude

  • 125 g zahar pudra

  • 3 picaturi esenta de migdale

  • 1 albus

  • 1 lingurita zeama de lamaie


Preparare:Amesteci faina cu zaharul, praful de copt, cacaoa si sarea.In alt vas, amesteci laptele caldut cu untul topit, coaja de portocala, esenta de vanilie, oul si mixezi bine.Torni apoi amestecul de faina si amesteci usor, ca sa se omogenizeze.Torni compozitia in formele de briose unse.Nu le umpli, lasi cam un deget pana la gura formeiCoci in cuptorul incins circa 30 de minute.Oparesti migdalele 10 minute, le treci prin apa rece, le cureti si le lasi in cuptorul incins 20 de minute.Dupa ce s-au racit, le macini fin, adaugi peste  ele zaharul, esenta de migdale, albusurile si zeama de lamaie.Freci pana obtii o pasta de consistenta plastelinei.Decorezi briosele cu pasta alba.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu