- 1/2 kg carne de porc
- 2 morcovi potriviti
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 1 ceapa alba
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei capia rosu
- 1 legatura patrunjel verde 1
- legatura leustean
- cateva bucatele de afumatura
- 1-2 cartofi sau putina fidea
- 1/2 l bors acru
- pasta de tomate concentrata
- circa 3 l de apa
- putin ulei pentru calit
- concentrat de legume
- piper
Preparare: Carnea spalata si taiata cubulete potrivite, o pui la fiert in apa rece.Intre timp, cureti, speli legumele si le tai dupa preferinta.Calesti ceapa alba in putin ulei, adaugi celelalte legume pe rand si calesti dupa fiecare.Cartofii si afumatura le tai cubulete potrivite.Cand clocoteste iei spuma de cate ori e nevoie si cand este aproape fiarta carnea, adaugi legumele.Pui o parte din verdeata spalata si taiata marunt si fierbi la foc potrivit, nu in clocot.Daca ai oase, dupa fierbere desprinzi carnea, o tai bucati si o adaugi in ciorba.Spre sfarsit, adaugi cartoful care fierbe mai repede si dai in clocot separat borsul impreuna cu putin leustean.Desfaci separat pasta de tomate cu putina zeama din oala si adaugi in ciorba impreuna cu fideaua.O mai fierbi putin, sarezi si, la sfarsit, torni borsul si mai dai in cateva clocote.O dregi, dupa preferinta, la sfarsit cu ou si smantana sa fie si mai bogata.Stingi focul, presari restul de verdeata si acoperi sa se intrepatrunda aromele.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu