- 8 capsune pentru decor
- 140 g fistic ( sau nuci, alune )
- 4 frunze de menta
- 1 lingurita cu zahar pudra
Pentru inghetata:
- 1/2 kg capsune
- 250 g zahar pudra
- 3 oua
- 3 linguri lapte praf
Pentru mascarpone:
- 250 g mascarpone
- 2 oua
- 2 linguri cu zahar pudra
- 100 ml frisca lichida
Preparare:Bate spuma albusurile, adauga capsunele (pastreaza cateva pentru decor) si zaharul.Amesteca si toarna laptele praf dizolvat in 200 ml de apa.La final, adauga galbenusurile.Amesteca totul cu mixerul si pune la congelator pentru cateva ore.Pregatesti crema mascarpone asa:Bate galbenusurile cu zaharul pudra, adauga crema mascarpone, lingura cu lingura, si amesteca pana se omogenizeaza.Incoporeaza albusurile batute spuma.Bate frisca si albusurile spuma.Foloseste o banda de carton (lata de 5 cm) pentru a da forma cremei mascarpone pe fiecare farfurie.Garniseste marginile cu fistic taiat (nu marunt), adauga cate un strat de feliute subtiri de capsune si, la final, cate o cupa cu inghetata.Serveste rece, cu frunze de menta pudrate cu zahar.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu