Pentru galuste:
- 450 ml lapte
- 60 g unt
- 2 linguri ace de rozmarin pisate marunt
- 120 g malai
- 1 ou
- sare
Pentru sos:
- 800 g rosii in bulion
- 2 tulpini de telina
- 1 ceapa
- un catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 150 ml supa de legume
- piper macinat
Preparare:Puneti laptele la fiert, impreuna cu 30 g unt, sare si 1/2 lingurita frunze de rozmarin.Cand laptele clocoteste, turnati malaiul in ploaie si amestecati energic, sa nu se prinda de vas.Fierbeti mamaliga, amestecand mereu, pana cand se desprinde de vas.Lasati-o putin la racit si adaugati oul batut, untul ramas.Amestecati si din acest amestec faceti galuste pe care puneti-le la fiert, la foc mic, in apa sarata care clocoteste.Pentru sos , fierbeti ingredientele.Rumeniti galustele scurse in ulei amestecat cu unt si serviti-le calde cu sos presarat cu rozmarin.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu