miercuri, 20 aprilie 2011

Galuste din malai

Ingrediente:

Pentru galuste:

  • 450 ml lapte

  • 60 g unt

  • 2 linguri ace de rozmarin pisate marunt

  • 120 g malai

  • 1 ou

  • sare


Pentru sos:

  • 800 g rosii in bulion

  • 2 tulpini de telina

  • 1 ceapa

  • un catel de usturoi

  • 2 linguri ulei

  • 150 ml supa de legume

  • piper macinat


Preparare:Puneti laptele la fiert, impreuna cu 30 g unt, sare si 1/2 lingurita frunze de rozmarin.Cand laptele clocoteste, turnati malaiul in ploaie si amestecati energic, sa nu se prinda de vas.Fierbeti mamaliga, amestecand mereu, pana cand se desprinde de vas.Lasati-o putin la racit si adaugati oul batut, untul ramas.Amestecati si din acest amestec faceti galuste pe care puneti-le la fiert, la foc mic, in apa sarata care clocoteste.Pentru sos , fierbeti ingredientele.Rumeniti galustele scurse in ulei amestecat cu unt si serviti-le calde cu sos presarat cu rozmarin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu