miercuri, 20 aprilie 2011

Desert cu gris si lamaie

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g gris

  • 1 cana de zahar

  • 4 oua

  • 1 pachet de unt

  • 1 lamaie rasa

  • 1 esenta de rom

  • 1 plic de praf de copt


Pentru sirop:

  • 400 ml apa

  • 3 linguri zahar

  • 1 pachet de scortisoara-batoane


Preparare:Bati untul spuma, adaugi treptat zaharul si cele 4 oua.Apoi, adaugi lamaia rasa si romul.Amesteci si adaugi grisul si praful de copt cu lingura.Coci circa 30 de minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dupa ce se raceste prajitura, o tai in patrate mici si o insiropezi cu siropul fiert si racit in prealabil.Dupa preferinta, decorezi cu nuca fin macinata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu