miercuri, 20 aprilie 2011

Prajitura de post cu cacao

Ingrediente:

  • 2 1/2 cani faina

  • 2 cani apa

  • 1/2 cana ulei

  • 1 cana nuca maruntita

  • 2 linguri cacao

  • 12 linguri zahar

  • 2 linguri gem de prune


Pentru glazura:

  • 1/2 pachet margarina

  • 1 cana apa calda

  • 1 esenta de rom

  • 8 linguri zahar cu vanilie


Pentru decor:

  • nuca de cocos


Preparare:Intr-un vas adanc, amesteci apa cu uleiul si cu zaharul, pana se topeste.Adaugi nuca maruntita, cerni faina si o adaugi putin cate putin, amestecand sa nu se formeze cocoloase.Adaugi si cacaua, apoi adaugi gemul de prune.Obtii o compozitie vartoasa, pe care o torni in tava tapetata cu hartie de copt, lasand-o la cuptor cam 25-30 de minute.Cuptorul trebuie programat la 180 de grade.Verifici daca s-a copt cu o scobitoare: daca iese curata, inseamna ca s-a copt.

Glazura:In apa calda, topesti margarina si zaharul, adaugand esenta de rom.Torni glazura cat timp negresa e calda, taiata in patrate.Pentru decor, presari nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu