duminică, 17 aprilie 2011

Ciorba de porc si fasole verde

Ingrediente:

  • 400 g carne porc

  • 2 morcovi

  • 2 cartofi

  • 1-2 ardei grasi

  • 3 rosii

  • 1 telina

  • 1 ceapa

  • 1 ceasca de boabe de mazare

  • 1 mana de fasole verde

  • bors

  • sare

  • patrunjel verde


Preparare: Pui carnea de porc la fiert la foc mic, cu putina sare in 2 l de apa rece, circa o ora.Ai grija sa iei spuma imediat ce se formeaza si adauga inca o cana de apa rece, sa se limpezeasca.Apoi spumezi iar, indata ce spuma reapare.Daca doresti, poti strecura apoi ciorba prin tifon, pentru a inlatura orice urma de spuma.Legumele si ceapa, tocate marunt, le calesti timp de 2 minute cu 2 linguri de untdelemn si le adaugi in supa.Tai fasolea mai mare si o adaugi in ciorba.Dupa 1/2 ora, adaugi mazarea.Cand carnea si zarzavatul au fiert bine, pui cartofii taiati in cuburi mici, ardeii si rosiile taiate in felioare subtiri.Fierbi ciorba inca un sfert de ora, ca sa fiarba si cartofii.Adaugi apoi borsul, completand cu apa cat este necesar, ca ciorba sa nu fie prea deasa si sarezi dupa gust.Lasi sa mai dea cateva clocote.Iei ciorba de pe foc si adaugi patrunjel sau leustean verde taiat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu