- 1 kg hribi
- 2 radacini de patrunjel
- 2-3 cepe
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper boabe si macinat
- o lingura faina
Pentru crutoane:
- o bagheta frantuzeasca
- o legatura patrunjel
- 50 g unt
- 5-6 catei de usturoi
- 2-3 linguri pasta de masline.
Preparare: Se curata ciupercile, se desfac palariile, se curata de pielite si se spala bine. La fel se procedeaza si cu coditele. Se spala foarte bine si apoi se lasa la scurs in sita. Separat, se curata ceapa si radacina de patrunjel, se spala si se pun sa fiarba in apa cu sare. Se adauga ciupercile, si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite cu un capac. Intre timp, se taie baghtea felii si apoi cubulete si se pregatesc ingredientele pentru sosul aromat. Se spala patrunjelul, se curata usturoiul si se mixeaza cu unt,sare si putin piper. Se trec crutoanele prin sosul aromat si se baga in cuptor sa se rumeneasca. Se verifica daca au fiert radacina de patrunjel si ciupercile si se scot in sita sa se scurga. Se paseaza cu blenderul si se adauga faina cernuta si zeama in care au fiert. Se obtine o crema fina, care se serveste cu crutoane aromate.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu