duminică, 17 aprilie 2011

Supa crema de rosii

Ingrediente:

  • 3-4 pulpe de pui

  • 2 morcovi

  • 2 cepe

  • 2 ardei capia

  • o radacina telina

  • o radacina patrunjel

  • o legatura telina

  • o legatura patrunjel

  • 2-3 frunze de busuioc verde

  • 1 kg rosii

  • 3 linguri ulei


Preparare: Se spala pulpele si se pun sa fiarba in apa cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba si, cand au inceput sa faca spuma, se curata cu spumiera pana cand se limpezeste zeama. Separat, se curata legumele, se spala si se pun sa fiarba impreuna cu pulpele de pui. Se adauga 4 boabe de piper si cateii de usturoi. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. Se oparesc rosiile, se decojesc, se taie marunt si se paseaza cu blenderul. Piureul de rosii se fierbe separat, in cateva clocote. Se verifica daca au fiert legumele si carnea de pui. Se scot cu spumiera in sita si se lasa sa se racoreasca. Ceapa, telina si patrunjelul se dau de-o parte, iar morcovii se paseaza cu blenderul. Crema de morcovi, carnea de pui si sucul de rosii se amesteca cu zeama in care au fiert si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se serveste ornata cu patrunjel verde proaspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu