- un pui mic
- 2 ardei
- o radacina pastarnac
- o radacina telina
- o ceapa mare
- 2 morcovi
- 1-2 ardei
- 2 cartofi
- un ardei capia
- sare
- piper boabe si macinat
- 2-3 linguri ulei
- 2 catei de usturoi
- o legatura patrunjel.
Pentru galuste:
- 2 oua
- 5 linguri gris
- cimbru uscat.
Preparare: Se spala puiul, se portioneaza si se pune la fiert. Legumele se curata, se spala si se adauga in apa in care fierbe puiul, cu exceptia ardeiului capia si a cartofilor. Se adauga cateii de usturoi si cateva boabe de piper si se lasa la foc mediu. Se bat ouale, se adauga sare, cimbru, piper si grisul in ploaie. Se verifica daca au fiert zarzavaturile si carnea de pui, se scot din supa si se lasa cateva minute sa se racoreasca. Se desface puiul si se alege pieptul. Se taie cubulete si se pun in supa impreuna cu morcovii taiati rondele. Se fac galustele si se mai lasa sa clocoteasca 10 minute. Se potriveste cu sare si piper si se serveste ornata cu patrunjel proaspat.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu