Pentru taitei:
- 200 g faina
- 40 g unt moale
- 60 g gris
- 1 ou
- 1 varf de cutit nucsoara rasa
- 1 praf de sare.
Pentru supa:
- 2 cepe
- 3 linguri unt
- 3 linguri faina
- 2 l supa de carne sau de legume
- sare
- piper
- 1 praf de sofran
- patrunjel verde
Preparare: Amesteci faina cu un praf de sare, aduagi apa cat sa framanti un aluat potrivit de tare, care se desprinde de peretii vasului. Lasi aluatul 20 de minute sa se odihneasca, apoi incorporezi untul framantand bine, oul si nucsoara. Lasi din nou sa se odihneasca 10 minute, intinzi o foaie, presari grisul si presezi putin. Tai patrate de 4-5 cm si le indoi, lipind marginea cu mana uda, pentru a nu se desprinde. Calesti in unt ceapa tocata marunt, adaugi faina, amestecand continuu. Torni in supa fierbinte amestecul de ceapa, adaugi un praf de sofran si lasi sa fiarba 20 de minute, amestecand din cand in cand. Adaugi rulourile si mai lasi sa fiarba 20 de minute, la foc mic, amestecand cu grija. Cand este gata, condimentezi cu sare si piper, dupa gust si presari patrunjelul tocat fin.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu