- o gaina de 2 kg
- o radacina de telina
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 150 ml ulei
- 2 cartofi mari
- 3 oua
- 150 g gris
- 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
- sare
- patrunjel verde
Preparare:Se pune gaina la fiert, curatandu-se periodic spuma formata la suprafata vasului.Cand carnea e patrunsa, se adauga legumele intregi (curatate in prealabil si spalate) si 100 ml ulei.Cand totul este fiert, se strecoara zeama si se pastreaza legumele sau se dau deoparte (dupa preferinta).Separat, ouale se bat impreuna cu restul de ulei si cu bicarbonatul de sodiu, apoi se adauga grisul, amestecandu-se incontinuu.Se lasa deoparte 5 minute, dupa care se formeaza galustele, punandu-se pe rand in supa, cu ajutorul unei lingurite.Dupa ce se termina compozitia, se toarna in oala cu supa o cescuta de apa rece si se acopera cu un capac.Se lasa la foc mare 20-25 de minute, apoi se da deoparte, se presara deasupra patrunjelul tocat si se mai acopera pentru 2-3 minute.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu