duminică, 17 aprilie 2011

Supa de curcan cu galuste

Ingrediente:

  • 500 g carne de curcan

  • 1 ceapa

  • 2 morcovi

  • 2 radacini de patrunjel

  • 1 telina

  • 100 g mazare congelata

  • 100 g unt

  • 100 g faina

  • 100 ml smantana

  • 3 felii de paine

  • 100 ml lapte

  • 1 ou

  • 2 catei de usturoi

  • 2 linguri pesmet

  • 1 legatura patrunjel

  • sare

  • piper.


Preparare: Speli zarzavatul si il pui la fiert impreuna cu carnea in apa rece cu sare. Dupa 1 ora, strecori supa. Indepartezi ceapa, iar morcovii, patrunjelul si telina le dai prin sita si le pui iar in supa. Rumenesti faina in unt, stingi cu supa si torni amestecul in supa din oala. Adaugi in supa mazarea si, dupa 20 de minute, iei oala de pe foc si adaugi smantana. Iei carnea de pe oase, o toci marunt si o mica parte o pui in supa, iar restul de carne il amesteci cu painea inmuiata in lapte si stoarsa, cu usturoiul pisat, oul, verdeata tocata, cu sare, piper si pesmet. Formezi galuste mici pe care le fierbi in apa clocotita cu sare, apoi le scurgi si le pui in supa fierbinte. Servesti supa presarata cu patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu